Előfizetői tartalom

Fenntartja intézkedéseit a japán jegybank

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően sem az alapkamat mértéke, sem a gazdaságélénkítő (likviditásfokozó) intézkedések feltételei nem változnak Japánban. A japán jegybank továbbra is bizakodó. A monetáris tanács tagjai lassú gazdasági élénküléssel és az inflációs várakozások erősödésével számolnak. A közlemény megjelenését követően a jen erősödött a dollárral szemben.

A legutóbbi kamatmeghatározó ülés óta nem változott a japán jegybankárok gazdasági kilátásokkal kapcsolatos álláspontja - derül ki a Bank of Japan kamatmeghatározó ülésének végét követően napvilágot látott közleményből. Éppen ezért az irányadó ráta maradt a korábbi, 0,1 százalékos szinten, mint ahogy, a tavasszal bejelentett példátlan mértékű, likviditásfokozó-gazdaságélénkítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés