Előfizetői tartalom

Hiába gyorsul az USA, már nem érzi annyira a világ

Portfolio
Az Egyesült Államok gazdasága jelentős hatásokat fejt ki a kereskedelmi, likviditási és nyersanyagpiaci csatornákon keresztül az egész világgazdaságra, de a mostanában zajló változások abba az irányba mutatnak, hogy az amerikai gazdaság élénkülését már nem fogja annyira megérezni a világ többi része, mint amennyire eddig jellemző volt - hívja fel a figyelmet friss elemzésében a Bank of America Merril Lynch.

A növekedés szerkezete fontos jel A befektetési bank a múlt héten közzétett, illetve felülvizsgált amerikai GDP-adatok alapján emlékeztet arra, hogy az USA első féléves GDP növekedési adatai nem voltak a legmeggyőzőbbek, hiszen a gazdasági bővülés átlagos üteme 1,4% volt, ami a fiskális megszorításnak tudható be. A bank várakozásai szerint az idei második félévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés