Előfizetői tartalom

Már egybilliárd jennel tartozik Japán

Portfolio
Japán államadóssága most először lépte át az ezer billiónyi jent. Ezzel az ország adóssága nagyobb, mint Németország, Franciaország és Anglia teljes gazdasága együtt. A japán költségvetés jelenlegi deficites helyzete azt indokolná, hogy az ország adóemelést hajtson végre. Az erről született tervezet ugyanakkor jelentősen visszavethetné, az egyébként sem túl erősnek számító fogyasztást a gazdaságban. Sinzó Abe, japán miniszterelnök a második negyedéves GDP adatokra vár, hogy eldönthesse, képes-e már az országa megszorításokat elviselni az adóssághegy megfékezése érdekében.

A japán állam által felhalmozott adósság, egészen pontosan 1008,6 billió jenre (10,46 billió dollárra, avagy 2320 billió forintra) emelkedett a június 30-ai állapot szerint. Ez 1,7 százalékos emelkedést jelent az egy hónappal korábbi állapothoz képest - jelentette a japán pénzügyminisztérium. Az adósság legnagyobb részét az államkötvények teszik ki, egészen 830,5 billió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés