Előfizetői tartalom

Rossz lett a japán bizonyítvány

Portfolio
A magyar idő szerint, hajnali 1 óra 50 perckor publikálásra került második negyedéves japán növekedési adatok nagy fejfájást okozhattak Sinzó Abe miniszterelnöknek. Az előző negyedéves (felülvizsgált) 1 százalékos növekedéssel szemben, most pusztán 0,6 százalékot tudott felmutatni a japán gazdaság negyedév/negyedév alapon. A piac 0,9 százalékot várt, ami a felülvizsgálás előtti szint tartását jelentette volna. A csalódást keltő adat a piac által már többször is emlegetett további monetáris stimulust hozhatja el.

Az április-június közötti teljesítmény kapcsán igencsak csalódott lehet a japán vezetés. Az évesített növekedés pusztán 2,6 százalékot mutat, míg az előző negyedéves adat még 4,6 százalékos bővülésről számolt be. A piac 3,6 százalékos növekedést várt volna évesítve. A visszaesést főleg a üzleti beruházások alábbhagyása okozta. Komoly fejtörést okozhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés