Előfizetői tartalom

Vége lehet az eurózóna valaha volt leghosszabb recessziójának

Portfolio
Az eurózóna gazdasága feltehetően most lesz képes először újra növekededést felmutatni a régió leghosszabbnak számító recessziója után. Az eurózóna aggregált növekedési mutatója 2011 óta a negatív tartományban mozog. A Bloomberg által felmért piaci konszenzus szerint ez végre megváltozhatott a második negyedévben. Az elemzők mediánbecslése szerint 0,2 százalékkal bővülhetett a régió gazdasága. Az Eurostat szerdán 11 órakor teszi közzé az adatokat.

Egy évnyi nyugalomra volt szükség a pénzügyi piacokon, hogy végre láthatóvá váljon a reálgazdasági fellendülés a régióban. Természetesen jelentős tényező lehetett még az Amerikai Egyesült Államok fellendülése is, aminek több csatornán keresztül is rendkívül jelentős növekedési hatásai vannak Európára. "A külső környezet egyértelműen javulni látszik. Az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés