Előfizetői tartalom

Tündökölt a német gazdasági hangulat

Portfolio
Augusztusban a várt javulást is felülmúlta a német ZEW gazdasági hangulatindex. Az előző havi 36,3 pontos értékről egészen 42 pontig emelkedett az index, míg a piaci konszenzus csak 40 pontra számított. A kilátásosok javulása összhangban van a német gazdaság feltételezett kilábalásával, amivel kapcsolatban a második negyedéves adatok holnap kerülnek napvilágra.

A legújabb ZEW gazdasági hangulatindex azt mutatja, hogy a befektetői hangulat egyértelműen kezd kigyógyulni a válságos időszakából. Az index ráadásul jobban nőtt, mint ahogy azt a piac várta volna. Ez pedig a Európa legnagyobb gazdaságának momentum szerzését is jelentheti. 2012-ben még recesszió sújtotta az országot, és 2013 is rendkívül lassú gazdasági teljesítménnyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés