Előfizetői tartalom

Feltámadt poraiból az építőipar

Portfolio
Júniusban az építőipari termelés volumene megegyezett az előző havi értékkel - jelentette a KSH. Ez az eredmény önmagában még nem adna okot az örömre, de az ágazat életében ez volt az ötödik egymást követő hónap, amikor nem csökkenést jelzett a mutató, erre pedig emberemlékezet óta nem volt példa. Így a júniusi teljesítmény már 12,4%-kal meghaladja az egy évvel korábbit.

Az utóbbi egy évben megfigyelt növekedésben az ipari épületek szerkezetépítését végző és az út- és vasútépítéssel foglalkozó szervezetek termelésének emelkedése járult hozzá. Ez alapján feltehetően az építőipart az állami megrendelések húzzák. Érdekesség, hogy az ágazat annak ellenére tudott elindulni a növekedés útján, hogy a lakásépítések még mindig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés