Előfizetői tartalom

Szokatlan döntésre készül a jegybank?

Portfolio
Az előttünk álló néhány nap több szempontból is mozgalmasnak ígérkezik. Holnap kamatmeghatározó ülést tart a monetáris tanács, amelyen a korábbi gyakorlattól eltérően, elsőként nem 25, hanem 10 bázisponttal mérsékelheti az irányadó rátát, de fontos adatokból sem lesz hiány. Napvilágot látnak a júliusi munkaerőpiaci, és a második negyedéves beruházási adatok, az Egyesült Államokban pedig friss GDP-számokra számíthatunk.

Ma még egyetlen fontos esemény sem lesz, holnap viszont délelőtt és délután is érdemes majd figyelni. Délelőtt a KSH teszi közzé a júliusi munkaerőpiaci statisztikákat, délután pedig kamatmeghatározó ülést tart az MNB. A munkaerőpiaci adatok kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a legutóbbi adatok szerint júniusban 10,3 százalékra esett vissza a munkanélküliség, amire 2009...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés