Előfizetői tartalom

Válság és éhezés Indiában - az utóbbit is próbálják kezelni

Portfolio
Indiában az alsóház elfogadta a világ legnagyobb mértékű ételtámogatási programjának a kiterjesztését. Politikai szempontból bár ez jó húzásnak számít a miniszterelnök részéről, gazdasági szempontból igencsak kockázatos. Az ország költségvetése jelentősen hiányos és a piac reformokat várna. Ráadásul a pénzügyi válság felé tartó országban ez tovább fokozhatja a befektetők aggodalmát, ezzel erősítve a tőkekivonást. A rúpia rekordszintre gyengült a bejelentést követően.

India miniszterelnöke Manmohan Szingh furcsa győzelmet aratott a mai nap folyamán, amikor is sikerült kikényszerítenie, hogy kiterjesszék a világ legnagyobb ételtámogatási programját. Ennek keretében az ország 1,2 milliárdos lakosságának nagyjából a kétharmada jutna kedvezményesen gabonához. Ugyanakkor ahhoz, hogy valóban törvény szülessen belőle még szükség lesz a felsőház...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés