Előfizetői tartalom

Mikor vezethetők ki a válságadók?

A jelenlegi szabályozási környezetben reális esély van arra, hogy 15 év múlva a magyar államadósság a GDP 50 százaléka alá süllyedjen, amit a válságadók kivezetésének feltételeként határozott meg nemrég a miniszterelnök. A küszöbérték elérését ugyanis segíti a 2011-ben elfogadott és 2015-től hatályba lépő adósságszabály, amelyet figyelembe kell venni a hosszú távú adósságpályára vonatkozó számításoknál is.

Mégis kijön a matek?. Az elemzőmunka nagy részét a havi, esetleg negyedéves frekvenciájú adatok elemzése és a rövid távú előrejelzés teszi ki, azonban nagyon fontos, hogy más perspektívákat is szem előtt tartsunk a mindennapi munka során. Oblath Gábor cikke(i) ebből a szempontból nagyon üdvözlendő(ek), mivel a hosszú távú felzárkózás húsba vágó kérdésével, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés