Előfizetői tartalom

Az Egyesült Államok az ENSZ felhatalmazása nélkül is támad (2.)

MTI
Barack Obama elnök az ENSZ felhatalmazása nélkül is a Szíriára mérendő korlátozott katonai csapás mellett dönthet - adta értésre pénteken Washingtonban az amerikai külügyminiszter.A világban sokan érzik úgy, hogy valamit tenni kell a szíriai helyzettel kapcsolatban, de senki sem hajlandó cselekedni - mondta Obama azt követően, hogy bírálta az ENSZ Biztonsági Tanácsát, amiért a testület képtelen volt reagálni a nemzetközi normák egyértelmű megsértésére.

John Kerry hangsúlyozta az Egyesült Államok erkölcsi felelősségét és azt, hogy Washington nem hunyhat szemet afölött, ha egy diktátor tömegpusztító fegyvereket vet be saját országának lakossága ellen.Az amerikai diplomácia vezetője kijelentette: az amerikai hírszerzés "meglehetősen bizonyos" abban, hogy az augusztus 21-ei vegyifegyver-támadást, amelynek 1429 halálos áldozata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés