Előfizetői tartalom

Hogyan döntenek a világ vezető jegybankjai?

Portfolio
Hétfőn zárva tartanak az amerikai tőzsdék, ugyanakkor Európában fontos konjunktúra-mutatók látnak napvilágot. A legfontosabb esemény az öreg kontinensen az Európai Központi Bank kamatdöntése utáni sajtótájékoztató lehet, a piac Mario Draghi, EKB-elnök útmutatását várja a jegybank lépéseit illetően. Ezzel ugyanakkor nem zárul a kamatdöntések sora, kíváncsiak leszünk a japán és angol jegybank lépésére is, bár meglepetésre nem számítunk. Fontos információkat tudhatunk meg az amerikai gazdaságról szerda este a Fed Bézs Könyvéből, de az amerikai jegybank várható lépései miatt, a hét második felében megjelenő munkaerő-piaci adatok lesznek a fókuszban.

Hétfőn Amerikában kereskedési szünet lesz a tőzsdéken a munka ünnepe miatt, Európában viszont rögtön fontos konjunktúra-adatokkal találkozhatunk már a hét elején is. A Markit augusztusra vonatkozó feldolgozóipari beszerzési menedzser indexei jelennek meg, amiket a régió legnagyobb országai esetében érdemes szemmel tartani. Különösen Németország esetében övezi majd jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés