Előfizetői tartalom

Gyors szavazást sürget Obama Szíria ügyében

Portfolio
Súlyos fenyegetést jelent az Egyesült Államokra nézve az, hogy Szíria vegyi fegyverrel rendelkezik, emiatt ma magyar idő szerint kedd délután tartott beszédében gyors szavazást kért a Kongresszustól Barack Obama. Az amerikai elnök bizakodásának adott hangot, hogy a törvényhozás támogatni fogja majd a tervezett katonai beavatkozást, amely szavai szerint korlátozott és célzott lesz annak érdekében, hogy csökkentsék Szíria képességét vegyi fegyverek bevetésére.

Obama hangsúlyozta, hogy a tervezett akció nem hasonlít majd egy olyan elhúzódó beavatkozáshoz, mint ami Irakban, illetve Afganisztánban kialakult, hiszen szárazföldi erőket nem terveznek most bevetni. Azt is leszögezte, hogy Asszad szíriai elnököt el kell számoltatni a tetteiért és jelzése szerint az Egyesült Államoknak átfogó stratégiája van a jelenlegi szír ellenzék segítésére....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés