Előfizetői tartalom

Japánban csökkennek a fizetések

Portfolio
Japánban már 14 hónapja csökkennek a fizetések, ami máig nem állt meg. A legfrissebb adatok szerint 0,4 százalékkal keresnek kevesebbet a szigetország lakói, mint egy éve - számolt be róla a Bloomberg. Ez a tény pedig újra fejfájást okozhat Sinzó Abe, japán miniszterelnöknek, aki az áprilisi adóemelés tervezetét fontolgatja.

A japán dolgozók bérének az alakulása két szempontból is fontos. A miniszterelnök számára talán az elsődleges a politikai dimenziója a kérdésnek. A probléma itt az, hogy Abe inflációt szeretne látni, sőt még az adókat is emelné, ugyanakkor az emberek fizetése ezzel nemhogy nem tartja a lépést, de még csökken is. A bérek reálértékének csökkenése pedig egy gyengélkedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés