Előfizetői tartalom

A Bank of Japan a jelenlegi irányt folytatja

Portfolio
Továbbra is 0,1 százalékos irányadó rátát szavazott meg a japán jegybank és nem változtatott az eszközvásárlások ütemén sem egyelőre. Ez a lépése a piaci várakozásokkal összhangban van, az igazán érdekes az lesz, hogy a további nyilatkozatok szerint miként látják az ország helyzetét. A mostani jegybanki közleményben a korábbiaknál optimistább véleményt láthattunk a "mérsékelt fellendülést" mutató szigetországról. Hozzátették továbbá, hogy a japán fogyasztói árindex további emelkedésére számítanak.

A japán jegybank csütörtökön szinten tartotta az eszközvásárlások keretét és az irányadó ráta mértékét, arra utalva, hogy a jelenleg látott fellendülés kielégítő Japánban. Megjegyezték ugyanakkor, hogy a mérsékelt fellendülés mellett továbbra is nagyfokú bizonytalanság jellemzi a japán gazdaságot. A jegybanki közlemény szerint az infláció éves mutatója tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés