Előfizetői tartalom

Itt az ítélet: megbüntették az MTI-t

Portfolio
Az MTI a monetáris tanács múlt heti kamatdöntése kapcsán közzétett hamis adatot tartalmazó gyorshírével tiltott piacbefolyásolást valósított meg - állapította meg a PSZÁF, amely ezért a hírügynökséget egymillió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte. A hatóság megállapítása szerint a hírügynökség nem alkalmazott a hamis hír közzétételét megakadályozó kontrollmechanizmusokat.

"A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2013. augusztus 27-én napján észlelte, hogy a Magyar Távirati Iroda (MTI) által üzemeltetett elektronikus hírszolgáltató rendszerben 14:00 órakor az a gyorshír jelent meg, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 3,90%-ra csökkentette az irányadó jegybanki alapkamatlábat. (Az MNB által 2013. augusztus 27. napján 14:00...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés