Előfizetői tartalom

Mindenképpen folytatódni fog az európai integráció

MTI
A kormányzásra esélyes német pártok kivétel nélkül az euróövezeti integráció folytatása mellett állnak ki a szeptember 22-ei országos parlamenti választásra készült programok alapján. A konzervatív CDU/CSU pártszövetség és a liberális FDP azonban inkább a tagállami felelősséget hangsúlyozza, az ellenzéki szociáldemokraták (SPD) és Zöldek pedig új közösségi intézményeket vezetnének be.

A konzervatív-liberális koalíció és a közös kormányzásra készülő baloldali pártok között a legnagyobb eltérés az államháztartás finanszírozásának és a tagországok által külön-külön felhalmozott államadósság törlesztésének esetleges közösségi szintű megoldásai körül van - mutatott rá a programokat összehasonlító elemzésében a német ipari és kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés