Előfizetői tartalom

Szerdán derülhet ki, hogy támad-e Amerika

MTI
Hivatalosan is beterjesztették a szíriai katonai beavatkozást engedélyező határozatot az amerikai szenátusban pénteken. Korábban Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök álláspontja kétoldalú megbeszélésük ellenére sem közeledett egymáshoz a G20 csúcson, miközben 11 ország "erőteljes nemzetközi választ" követelt Szíriával szemben a szentpétervári találkozón, amelynek napirendjét a világgazdaság kérdései helyett a közel-keleti országban folyó polgárháború határozta meg.

Harry Reid, a demokrata szenátorok vezetője egy rövid ülés során nyújtotta be a dokumentumot. A képviselők öthetes szünet után hétfőn térnek vissza, és rögtön a katonai beavatkozás megvitatásával indítják az őszi ülésszakot. A határozatról előreláthatólag szerdán szavaznak. A felsőház mélyen megosztott a damaszkuszi kormány állítólagos vegyifegyver-támadását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés