Előfizetői tartalom

Visszaesett a német ipari termelés

Portfolio
A júliusra vonatkozó ipari termelési adatok csalódást keltőek voltak Németországban. Az előző havi 2 százalékos bővülést követően -1,7 százalékos zsugorodás történt hó/hó alapon nézve. Bár az ingadozások elfogadottak ezen adatban, a piac által vártnál (-0,5) jelentősen rosszabb adat mégis meglepetésként érhette a piacot.

Bár a német ipari termelés a vártnál jobban esett vissza júliusban, a kéthavi mozgóátlagot nézve még mindig fellendülést láthatunk Európa legnagyobb gazdaságának az iparában. Ettől függetlenül a piac számára mindenképpen rossz hír a mostani eredmény, hiszen az még a Reuters által felmért legpesszimistább -1,3 százalékos konszenzusnál is rosszabb. A minisztérium szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés