Előfizetői tartalom

Már nem reklámozza a fontos adatokat az NGM (2.)

Portfolio
A megszokottól lényegesen eltérő gyorsjelentést tett közzé az államháztartás augusztusi teljesítményéről a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfő délután. Hangsúlyozza, hogy teljesül az idei 3 százalék alatti hiánycél, ám a költségvetési hiány kumulált (százalékos) teljesülését és az előzetes költségvetési adatokat összefoglaló táblázatot már nem tüntette fel jelentésében a korábbi gyakorlattal ellentétben. Augusztusban egyébként 110 milliárd forintos hiányt mutatott az államháztartás központi alrendszere, ami nem kiugró érték a korábbi évekkel összehasonlítva. Az első nyolc hónap összesített hiánya ezzel 961 milliárd forint fölé nőtt, ami 10%-kal meghaladja a az éves pénzforgalmi hiányelőirányzatot.

Kevesebb adat Több ponton is lényegesen változtatott az előzetes havi költségvetési adatok közlésén a Nemzetgazdasági Minisztérium. Hétfő délután kiadott közleményének már a címében leszögezi, hogy "Teljesül az idei 3 százalék alatti hiánycél". Újdonságként megjegyzi a közleményben, hogy "a kormány várakozásainak megfelelnek a központi költségvetés augusztus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés