Előfizetői tartalom

Ijesztően kevés adó folyik be cigarettából

Index
|
MTI
Durván visszaesett idén júliusban és augusztusban a dohánytermékekből származó adóbevétel. A NAV adatai szerint 34 milliárd után idén mindössze 28 milliárd jött be júliusban jövedéki adóból a dohánytermékek után, augusztusban pedig csak 24 milliárd, pedig tavaly csaknem 36 milliárd forintot kaszált ezen az államkassza. Hasonló visszaesést látunk az áfabevételeknél is, tavalyhoz képest ötmilliárddal kevesebb folyt be a két hónap alatt - írja az Index. Közben a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége szerint növekszik az illegális cigarettakereskedelem, ami miatt az állam is bukik.

Mivel adócsökkentés nem történt, nehéz a helyzetet nem a trafikrendszer bevezetésével magyarázni, főleg mivel a korábbi hónapok nem mutatnak hasonló visszaesést. Korábban már többen figyelmeztettek, ha drasztikusan lecsökkentik az árusítóhelyek számát és növelik a kiskereskedők árrését, abból a fekete piac profitál, a közös kasszából pedig hiányzik majd a pénz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái