Előfizetői tartalom

Kiderült, mennyibe fájt a válság az embereknek

Portfolio
A 2008-ban kirobbant válság óriási károkat okozott globálisan, egy friss tanulmányban az elemzők megpróbálták megbecsülni, hogy Amerikában mekkora kiadással lehetett a totális összeomlást elkerülni. A dallasi Fed friss tanulmánya szerint a teljes költség eddig 6000 - 14 000 milliárd dollár között lehet, ebbe azokat az összegeket is beleszámolták, amelyeket a bankszektor kimentésére kellett fordítania a kormánynak. A költségek azonban könnyedén megduplázódhatnak, különösen akkor, ha a kilábalás elhúzódik, erre pedig minden esély megvan - írja a cnbc.com.

Napokon belül a Lehman Brothers bankóriás csődjének ötödik éves évfordulója lesz, éppen itt az idő ahhoz, hogy a károkat felmérjék, ezt próbálta a dallasi Fed is megtenni. Nem volt egyszerű az elemzők dolga, hiszen a válságnak a nyilvánvalóan jól látható hatásai (mint a megemelkedő és tartóssá váló munkanélküliség) mellett azokat az alternatíva költségeket is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés