Előfizetői tartalom

De hol az első hurrikán?

Portfolio
Már három hónap eltelt a hurrikánszezonból Amerikában, és már kilenc vihar is kitombolta magát, de a keleti partvidékre hurrikán még nem sújtott le, ezt a mércét ugyanis egyik vihar sem érte el. Sem a lakott részeken, sem az olajkitermelő platformokban gazdag mexikói-öböl térségében nem okozott komoly károkat egyik vihar sem, így az olaj- és földgázkitermelést még nem zavarta meg. Ez azonban valószínűleg nem marad így sokáig, hiszen a hurrikánszezon jellemzően szeptemberben tetőzik. Az amerikai hurrikánfigyelő központ várakozásai szerint ráadásul idén az átlagosnál intenzívebb lehet a szezon, amely akár komolyabb termelés-kimaradást, és rövidtávú áremelkedést okozhat az olaj- és földgáz piacán.

Az atlanti hurrikánszezon Az 1850-es évek óta gyűjtik és figyelik a meteorológiai adatokat az Atlanti-óceán felől érkező viharokról hurrikánokról. A jelenlegi besorolás szerint a ciklon, vihar, hurrikán, jelentős hurrikán kategóriákat különböztetik meg erősségük szerint. Elnevezésük 2005 óta a görög abc betűinek sorrendje szerint történik. Az utóbbi 20 év legviharosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés