Előfizetői tartalom

Így adóztunk 2012-ben: 760 millió forint volt a topjövedelem

Portfolio
Harmincezer fővel kevesebben nyújtottak be szja bevallást 2012-ben, mint egy évvel korábban, de a bevallott összjövedelem nőtt. Többen voltak, akik minimálbért vagy kevesebbet vallottak be és kissé nőtt a magasabb jövedelműek aránya is. A bevallott jövedelem egy főre átlagolva havi 170 ezer forintot tett ki, az ország egyes részei között közel százezres különbség van. Az összes szja-bevalló 63%-a évi 2 millió (havi 167 ezer) forint alatt keres. Az egy adózó által bevallott topjövedelem, ami teljes egészében munkajövedelem, 760 millió forint volt, közel 200 millióval kevesebb, mint tavaly.

Kevesebb adóbevallás 4463,8 ezren nyújtottak be személyi jövedelemadó-bevallást a 2012. évre vonatkozóan, 31,4 ezer fővel kevesebben, mint egy évvel korábban - derül ki a NAV sajtóközleményéből. Az egyszerűsített adóbevallás népszerűbb lett, de még mindig önbevallás útján nyújtották be a bevallások háromnegyedét. A tavalyi adóévre 8427,4 milliárd forint összevont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés