Előfizetői tartalom

Magasabb hiányt engedne magának a kormány (2.)

Portfolio
Egyre valószínűbb, hogy a kormány jövőre 2,9%-os hiánnyal tervezi a költségvetést, a korábban tervezett 2,7%-kal szemben. A Népszabadság pénteken megjelent értesülései szerint Varga Mihály a visegrádi kihelyezett frakcióülésen és a szerdai kormányülésen már ezt ismertette. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pedig egy péntek reggeli rádióinterjúban kitért a hiánycél emelésére vonatkozó kérdés elől. Azt viszont elárulta, hogy a stabilitási törvény módosítására van szükség az adósságszabály miatt.

Emeli a hiánycélt a kormány? Az Európai Bizottság felé vállalt, a konvergenciaprogramban szereplő 2,7%-os hiánycéllal szemben a kormány jövőre 2,9%-os GDP-arányos deficittel tervezi a büdzsét - értesült a napilap. Ezzel a 0,2 százalékponttal körülbelül 50-60 milliárd forintos mozgásteret nyer magának, azonban egyre közelebb merészkedik az Európai Unió által is elvárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés