Előfizetői tartalom

Már közel 8 százalékos a cigaretták illegális forgalma

MTI
Intenzíven bővült a nem Magyarországon adózott cigaretták piaca, az illegális forgalom megközelíti a 8 százalékot. Már nemcsak a keleti régióban, de a fővárosban és Nyugat-Magyarországon is élénkül az illegális kereskedelem - állapítja meg a GfK Hungária kutatása. A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ) konkrét lépéseket javasol a feketepiac visszaszorítása érdekében.

A GfK Hungária a dohányiparági szereplők megbízásából idén is az Európai Unióban elfogadott módszertan alapján, a legnagyobb hazai városok utcáin, illetve a közterületi szeméttárolókban megtalálható üres cigarettadobozok begyűjtésével mérte fel a cigaretta feketepiacának arányát. Az eredmények egyértelmű növekedést mutatnak - ismerteti közleményében a GfK és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés