Előfizetői tartalom

További lazítás jöhet Japánban

Portfolio
A japán monetáris tanács egyik tagja szerint könnyen elképzelhető, hogy a piaci elvárásoknak megfelelően további lazítás látunk majd Japánban. A piac azért szeretne további monetáris stimulust látni, mert az áprilisra tervezett adóemelés rosszul érintheti a japán gazdaságot. A Bank of Japan valóban elkötelezettnek tűnik az inflációs céljának elérése kapcsán, így a lehetséges lépést jól előrejelezheti, ha az elvártnál halványabb inflációs statisztikák látnak napvilágot az elkövetkező hónapokban.

A japán monetáris politikával kapcsolatban legkritikusabb monetáris tanácstag Takahide Kiuchi arról beszélt a mai nap folyamán, hogy a Bank of Japan piaci nyomásra tovább növelheti a lazítási programját. Véleménye szerint a jelenlegi rekordszintű eszközvásárlási keret további bővítése többet ártana az országa gazdaságának, mint használna. "Ebben a helyzetben a jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés