Előfizetői tartalom

Mekkora lesz az unortodox kamatvágás?

Portfolio
Újabb 20 bázispontot vághat a kamaton jövő kedden a jegybank, így az 3,6 százalékra csökkenne - legalábbis erre mutat a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők véleményének középértéke. A várakozások ugyanis eléggé szórtak: abban mindenki egyetért, hogy kamatot fog vágni a jegybank, de a mértéket illetően nagy a bizonytalanság, 10-15-20-25 bázispontig terjednek az előrejelzések. A magyar gazdaság kilátásairól is szó lesz és a előadóként Trippon Mariann, a CIB elemzője is részt vesz a Portfolio.hu Budapest Economic Forum című konferenciáján. Regisztráljon Ön is!
A jegybank az előző hónapban váltott át az unortodox kamatvágásra, miután Matolcsy György júliusi jegybankelnöki sajtótájékoztatóján bejelentette, a kamatcsökkentés az eddig megszokottól alacsonyabb ütemben is folytatódhat tovább. Tizenkét darab 25 bázispontos vágás után augusztusban a megszokott (negyedszázalékra bontható) változtatások helyett 20 bázispontos vágás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái