Előfizetői tartalom

Mekkora lesz az unortodox kamatvágás?

Portfolio
Újabb 20 bázispontot vághat a kamaton jövő kedden a jegybank, így az 3,6 százalékra csökkenne - legalábbis erre mutat a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők véleményének középértéke. A várakozások ugyanis eléggé szórtak: abban mindenki egyetért, hogy kamatot fog vágni a jegybank, de a mértéket illetően nagy a bizonytalanság, 10-15-20-25 bázispontig terjednek az előrejelzések. A magyar gazdaság kilátásairól is szó lesz és a előadóként Trippon Mariann, a CIB elemzője is részt vesz a Portfolio.hu Budapest Economic Forum című konferenciáján. Regisztráljon Ön is!

A jegybank az előző hónapban váltott át az unortodox kamatvágásra, miután Matolcsy György júliusi jegybankelnöki sajtótájékoztatóján bejelentette, a kamatcsökkentés az eddig megszokottól alacsonyabb ütemben is folytatódhat tovább. Tizenkét darab 25 bázispontos vágás után augusztusban a megszokott (negyedszázalékra bontható) változtatások helyett 20 bázispontos vágás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés