Előfizetői tartalom

A kormány pávatánca a devizahitelesekkel

Csillag István
|
Mihályi Péter
"Senki nem tud semmit." Ez volt a címe annak az 1947-ben készült cseh filmszatírának, amelyen - még gyerekként - betegre röhögtük magunkat. Ez jutott eszünkbe saját, többszörös tévedéseinket számba véve, hiszen több alkalommal is mellé lőttünk, amikor megpróbáltuk érthető és megfejthető keretbe foglalni az Orbán-kormány gazdaságpolitikai húzásait. Többszörösen tévedtünk.

E hasábokon, 2011. január 18-án "Titkos fegyverünk az infláció" című írásunkban azt feltételeztük, hogy a kormány legfőbb célja az alulképzett, segélyen élő százezrek munkára kényszerítése a segélyek befagyasztása és a megélhetési költségek egyidejű durva emelése útján. Nyolc hónappal később (szeptember 22-én) viszont úgy láttuk, hogy a növekedés gyorsítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés