Előfizetői tartalom

Ezért is ugrott ekkorát percek alatt az arany

Portfolio
A szerda esti Fed-döntés nemcsak a váratlan tartalma miatt okozott hatalmas ugrást percek alatt az arany árfolyamában, hanem amiatt is, mert előtte ötéves mélyponton volt a jelentős befolyásoló szereppel bíró spekulatív szereplők körében a vételi pozíciók darabszáma. Ez a technikai jellegű ok pedig érthetően arra sarkallt sok befektetőt, hogy azonnal meglovagolja a jegybanki pénznyomtatási program teljes ütemű fennmaradását és vételi pozíciókat nyisson.

Az amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) péntek este közzétett, keddi állapotot tükröző adatai szerint öt éve nem látott mélységben (139 ezer darab) tartózkodott a spekulatív befektetők aranyvételi kontraktusainak száma a COMEX-en. Az alábbi ábra emellett arra is rámutat, hogy a spekulatív szereplők már hónapok óta folyamatosan építették le a vételi pozícióikat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés