Előfizetői tartalom

Két irányt látunk Franciaországban

Portfolio
Az előzetes francia beszerzésimenedzser-indexek vegyesen alakultak szeptemberben. Míg a feldolgozóipari adatok 0,2 ponttal csökkenve 49,5 pontig süllyedtek, addig a szolgáltatói index 50,7 pontra emelkedett az előző havi 48,9-es szintet követően. A piac mind a két esetben növekedést várt volna, de így is elégedettek lehetünk a kompozit mutató trendjével.

Alapvetően kettős képet mutat a francia gazdaság az előzetes szeptemberi Markit adatközlés szerint. Míg a feldolgozóipar enyhe visszafordulást mutat, addig a szolgáltatói szektor vártnál jobb javulása arról győz meg minket, hogy a fellendülés továbbra is sínen van. A szolgáltatói szektor kilátásai Franciaországban fajsúlyosabbak, ugyanis a szolgáltatások az ország gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés