Előfizetői tartalom

Máris teljesült az éves hiánycél - Mi áll a háttérben? (2.)

Portfolio
Zajlik a parlamentben a 2013-as költségvetés hetedik módosításának elfogadása, ami lényegesen átírhatja az idei számokat. Közben pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a költségvetés augusztusi részletes adatait. Ezek szerint a gyorstájékoztatóban foglaltaknak megfelelően augusztusban 110 milliárd forintos hiánnyal zárt az államháztartás központi költségvetése. A részletes tájékoztató tartalmát nem változtatta meg a tárca. Az első nyolc hónap alatt 961,2 milliárd forintos deficit jött össze, ami ez éves előirányzat 110%-a.

Közzétette a költségvetés augusztusi teljesítményéről szóló részletes tájékoztatót a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ennél azonban most fontosabb, hogy a parlament épp a hétfő-keddi ülésén írja át hetedszerre a 2013-as büdzsét.Mi történik most a parlamentben? A képviselők az Országgyűlés hétfői ülésén vitáznak az idei költségvetés legújabb módosításáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés