Előfizetői tartalom

Nem hisznek a japánok az inflációban, további stimulust várnak

Portfolio
A japán jegybank monetáris tanácsának egyik tagja arról számolt be, hogy rendkívül bizonytalannak érzi az inflációs céljuk időbeni teljesítését. Bár Harihuko Kuroda, japán jegybankelnök nagyon elkötelezett a refláció mellett, a piac nem bízik a 2015-re tervezett két százalékos rátában, ahogy erre az árazások is jól rámutatnak. Ezek fényében pedig nagyon kíváncsian várjuk a péntek hajnalban érkező japán inflációs számokat, a piac arra spekulálhat majd a publikálásukat követően, hogy a gyenge lábakon álló refláció mikor kerül majd további monetáris stimulussal megtámogatásra.

Bár Japánban az élelmiszeráraktól szűrt inflációs mutató ötéves rekordmagasságba került 0,7 százalékkal augusztusban, az inflációért vívott harc továbbra is kétségekkel teli. Az a tény, hogy az amerikai Fed sem mert még lassítani mennyiségi lazítási programján, arra utal, hogy a japán eszközvásárlások sem hoznak majd gyorsan eredményeket. A jövőre vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés