Előfizetői tartalom

Szigorítással szorítanák ki a potyautasokat a munkaerő-kölcsönzők

Portfolio
Fordított áfát és minimális szolgáltatási díj bevezetését javasolják munkaerő-kölcsönzők a tisztességtelen piaci szereplők kiszorítása érdekében. A mai napig vannak ugyanis szerintük olyan élő szerződések, ahol a törvényes minimálbér és közterhei alatti vállalkozási árakban állapodnak meg a partnerek, az alkalmazottakat kihasználják, az áfát és a közterheket megtakarított haszonként kezelik. Vagyis ezek az illegális szervezetek az atipikus foglalkoztatást a szürke- illetve feketefoglalkoztatás eszközéül használják.

Az atipikus foglalkoztatásban érintett négy érdekképviseleti szervezet, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége, Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége, Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége, Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége tanulmányt dolgozott ki a kormány számára, ami a tisztességtelen piaci szereplők mozgásterének...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái