Előfizetői tartalom

Az USA pénzügyminisztere szerint emelni kell az adósságplafont

Portfolio
Az USA adósságplafonja körüli aggályok újra kezdenek fókuszba kerülni, és az amerikai pénzügyminiszter szerint a befektetők ennek nem érzik egyelőre a súlyát. Véleménye szerint a jelenlegi 16,7 billió dollár fölé kéne emelni az adósságplafont október közepéig, ugyanakkor Barack Obama erről egyelőre nem hajlandó tárgyalni.

Az amerikai pénzügyminiszter Jacob Lew szerint az adósságplafonnal kapcsolatos befektetői bizalom túlzott lehet, egyáltalán nem biztos ugyanis a megegyezés. Lew a mai napon a Bloomberg Markets 50 csúcstalálkozón beszélt ismét arról, hogy Barack Obama elnök nem hajlandó a republikánusokkal az adósságplafonról tárgyalni - számolt be róla a Bloomberg. "Érezzük, hogy 2011 borzalmas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés