Előfizetői tartalom

Beruházások nélkül nem lesz jövedelemnövekedés

Kovács Krisztina
Nagyon kevésen múlott, hogy szeptemberben a Fed elhalasztotta az eszközvásárlások visszafogásával (tapering) kapcsolatos döntést, ami a következő hónapokban jelentős bizonytalanság forrása lehet - véli Martin Blum, az Ithuba Capital portfólió menedzsere. Blum szerint Európában más a helyzet, az EKB-nak ugyanis egészen addig nyitottnak kell maradnia a lazításra, amíg a konjunktúraindikátorok és a tényleges adatok egységes képet nem festenek. Nem kizárt, hogy év vége közeledtével valamilyen új likviditásfokozó intézkedést jelentenek be, kérdés azonban, hogy kamatvágás is társul-e hozzá - véli a szakértő. Blum szerint Magyarország esetében egyértelmű, hogy a hosszú távú növekedési potenciál jelenti a kockázatot. Fontos lenne, hogy olyan legyen a környezet, amely kedvez a beruházásoknak.

Martin Blum, az Ithuba Capital portfolió menedzsere az idén immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Gazdasági Fórumnak is előadó vendége lesz, ahol a világgazdaság kilátásain kívül a régió és így a Magyarország előtt álló kihívásokról is beszél. Portfolio.hu: Mire számít az év hátralevő részében? Milyen globális hatásai lehetnek annak, ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés