Előfizetői tartalom

Csődveszély Amerikában - közeleg a határidő

Portfolio
Konkrét határidőt nevezett meg az Amerikai Egyesült Államok pénzügyminisztere a törvényhozásnak írt levelében: október 17-én elérik az adósságplafont. Ez azt jelenti, hogy több adósságot már nem tud majd az ország felhalmozni és a meglevő pénzügyi forrásaira kell a továbbiakban hagyatkoznia. Ezek a források viszont a pénzügyminisztérium becslései szerint pusztán 30 milliárd dollárt tehetnek majd ki, ezért egyre nagyobb nyomás nehezedik az Egyesült Államok Képviselőházára és személyesen Barack Obama elnökre.

Az Amerikai Egyesült Államok pénzügyminisztere, Jacob Lew arról tájékoztatta a törvényhozást levelében, hogy amennyiben nem tesznek valamit, akkor október 17-én elérik az adósságplafont - számolt be a fejleményekről a Bloomberg. "Számításaink szerint akkora az államkincstárnak már csak nagyjából 30 milliárd dollárja marad a kiadásai fedezésére" - írta meg levelében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés