Előfizetői tartalom

Esett a jen, közeledik a társasági adóvágás

Portfolio
Magyar idő szerint ma hajnali négykor hirtelen esésnek indult a japán jen, ugyanis egyszerre kettő arra ható hír is felbukkant. Először a társasági adócsökkentés közelségéről figyelmeztetett a Kyodo hírügynökség, majd a GPIF japán nyugdíjalap jelentett be sajtótájékoztatót. Ennek a háttérben a piac arra számít, hogy az óriási vagyonnal rendelkező alap részvényvásárlásokba kezdhet a túlságosan nyomott kötvényhozamok miatt.

A japán jen esésnek indult ma hajnalban, amikor két arra azonos irányba ható hír látott napvilágot. Először a Kyodo hírügynökség arról számolt be, hogy a társasági adócsökkentés már nagyon közeli lehet, majd ezzel párhuzamosan a GPIF japán nyugdíjalap jelentette be, hogy sajtótájékoztatót kíván tartani. Az 1,2 billió dollárt kezelő alap ugyanis jelenleg azzal a problémával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés