Előfizetői tartalom

Gyenge versenyképesség: "pedig ebben már talán Vanuatu is benne van"

Portfolio
Csökkenthető-e az államadósság a versenyképesség növelése nélkül? - tette fel a kérdést László Csaba a közgazdász vándorgyűlés nyitónapján tartott előadásán. A válaszokat különböző forgatókönyvek szerint rendszerezte, és megállapította: amennyiben a versenyképességünk folyamatos hanyatlása nem áll meg, a jelenlegi paraméterek mellett az államadósság csökkenése nem biztosított.

Ahogy az alábbi ábrán látható, László Csaba számításai szerint 2 százalékpontos reálkamat és 1 százalékos GDP-arányos elsődleges költségvetési többlet mellett 1 százaléknál kisebb gazdasági növekedés nemigen képes csökkenteni az államadósság-rátát.Ahogy a lenti ábrán leolvasható, László Csaba szerint 1,5 százalékos GDP-növekedés és 1 százalékos GDP-arányos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés