Előfizetői tartalom

Mégsem módosították az amerikai GDP-t

Portfolio
A második negyedévben 2,5 százalékos volt a növekedés az USA-ban, ami annyiban meglepő, hogy az elemzők arra számítottak, hogy a korábban közzétett értéket enyhén felfelé módosítják. Eközben a frissen regisztrált munkanélküliek száma a várt emelkedés helyett ismét csökkent, érdemes azonban megjegyezni, hogy az adatokat még mindig torzíthatja a néhány héttel ezelőtti informatikai átállás.

Fél háromkor két fontos adat is érkezett az Egyesült Államokból, ráadásul mindkettő meglepetést okozott. A GDP-adat azért, mert a várt 2,6-2,7 százalék helyett 2,5 százalékos növekedést jelzett, a munkanélküliségi adat pedig azért, mert a frissen regisztrált segélykérelmek száma a várt emelkedés helyett 5 ezerrel (310 ezerről 305 ezerre) csökkent.A GDP-adatok tekintetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés