Előfizetői tartalom

10% alatt a munkanélküliségi ráta! (2.)

Portfolio
3 millió 980 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma június-augusztusban a KSH friss adatai szerint. A 15-74 évesek körében a foglalkoztatottak száma 66 ezer fővel magasabb, mint egy évvel korábban. A munkanélküliek száma kissé tovább csökkent, 439 ezer fő volt, de ez már ahhoz elég volt, hogy picivel 10 százalék alá kerüljön a munkanélküliségi ráta, 9,9 százalék volt ebben az időszakban. A munkaerőpiac helyzetéről, kilátásairól is szó lesz a Portfolio.hu októberben megrendezésre kerülő, Budapest Economic Forum című konferenciáján. Részletek az alábbi menüben.

A munkanélküliek száma 16 ezer fővel alacsonyabb az egy évvel korábbinál, a 439 ezer fős munkanélküli szám, hiszen a válság előtt 300 ezer fő körül jártunk. A munkanélküliség azért sem csökken úgy, ahogy a foglalkoztatottság emelkedik, mert eközben a lakosság aktivitása is egyre nő (az aktivitási ráta újabb csúcsra került, 57,9 százalék volt), elsősorban a korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés