Előfizetői tartalom

Hogy élték ezt túl a jegybankok?

Portfolio
A válság stabilizációs kudarcára a gazdaságpolitikai választ a jegybank pénzügyi stabilitási funkciójának megerősítése jelentette - összegezte a válság monetáris politikai tapasztalatait Csermely Ágnes. Az MNB volt vezető közgazdásza szerint amennyiben a makroprudenciális eszközök képesek megakadályozni a pénzügyi egyensúlytalanságok felépülését, a monetáris politika továbbra is koncentrálhat az infláció, és a "hagyományos" ciklikus ingadozások stabilizálására a flexibilis inflációs célkövetéssel.

"Jegybankok a válságban, avagy hogyan élte túl az inflációs célkövetés a nagy recessziót" címmel tartott előadást Csermely Ágnes a közgazdász vándorgyűlésen. A Magyar Nemzeti Bank korábbi vezető közgazdásza abból indult ki, hogy a makrogazdasági stabilizáció a válság előtt alapvetően a központi bankok, a monetáris politika feladata volt. Mivel a gazdasági túlfűtöttség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés