Előfizetői tartalom

Olasz kormányválság: kezdődik (2.)

MTI
Az április végén megalakult római kormány öt jobbközép minisztere szombat este közös nyilatkozatban jelentette be, hogy lemond, felbontva ezzel a balközéppel és a centrummal való nagykoalíciót. Csak mérsékelt piaci reakciót vár a kormányválságra az olasz gazdasági és pénzügyminiszter, Fabrizio Saccomanni. A miniszter szerint az olasz államháztartás rendben van, és a pénzügyi piacok már beárazták a politikai instabilitást.

Vasárnap: mérsékelt reakcióban bízik a gazdasági miniszter "A piacok sok dolgot figyelembe fognak venni, köztük a gazdasági kilátásokat is, amelyek egyértelműen javulnak. Abban reménykedek, hogy hétfőn a piacok megerősítik ezt a bizalmat" - nyilatkozta Saccomanni vasárnap az Il Sole 24 Ore gazdasági napilapnak. A növekvő olasz politikai instabilitás miatt a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés