Előfizetői tartalom

Jöhet a rettegett adóemelés Japánban?

Portfolio
Japánban holnap kulcsfontosságú döntés születik: lesz-e áprilistól forgalmi adóemelés vagy sem? 1997-ben nagyon rosszul végződött egy hasonló próbálkozás, de a miniszterelnök szerint most minden másképp lesz. A reflációs folyamat veszélyeztetésén keresztül, a költségvetési fenntarthatatlanságon át rengeteg megosztó véleményt hallhattunk a kérdésben, amik miatt Shinzó Abe japán miniszterelnök meglehetősen sokáig halogatta az állásfoglalását. Most, hogy már az általa felállított szakmai panelek is az adóemelés mellett tették le a voksukat, vélhetően a miniszterelnök is magabiztosabban mer lépni.

Sinzó Abe, japán miniszterelnök a holnapi nap folyamán számol be a forgalmi adóval kapcsolatos döntéséről. Ez a kérdés régóta tematizálja a japán gazdaságpolitikát, ahol a gyenge kereslet és deflatorikus környezet bár további stimulust igényelne, az eladósodottság mértéke megköti a fiskális politika kezét. A miniszterelnök erőteljes nyomás alatt van, hogy keresztülvigye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés