Gazdaság

Kandrács Csabát jelölték új monetáristanács-tagnak (2.)

Portfolio
A Magyar Államkincstár korábbi elnökét, Kandrács Csabát jelöli új monetáristanács-tagnak a parlament gazdasági bizottságának elnöke - tudósított ellenzéki képviselők elmondása alapján a fejleményről a Reuters. A hírügynökség beszámolója szerint a testület már ma meghallgatja az MNB-PSZÁF összevonás nyomán a jegybank új alelnökének jelölt Windisch Lászlót is. Kandrács jelölését a délelőtt folyamán Rogán Antal, a gazdasági bizottság fideszes elnöke is megerősítette.
Windisch harmadik MNB-alelnökké jelölésével a monetáris tanács belső tagjainak létszáma is bővül és az a szabály tette szükségessé még egy külső monetáris tanácstag megnevezését (Kandrács Csaba), amely szerint a külső tagok számának nagyobbnak kell lennie a belső tagokénál. Windisch jelölésével, nyolcra, míg Kandrács jelölésével kilencre bővül a monetáris tanács taglétszáma, amely a felső korlátot jelenti az MNB-törvény szerint.

Rogán megerősítette
Orbán Viktor miniszterelnök Windisch Lászlót jelölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új, harmadik alelnökének - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a parlament gazdasági bizottságának elnöke hétfőn az MTI tudósítása szerint.

A politikus néhány perccel a jelölt bizottsági meghallgatása előtt - más témában - tartott sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre erősítette meg Windisch László jelöltségét. Hozzátette, a kormányfő a keddi nappal jelölte Windisch Lászlót az MNB alelnökének.

Rogán Antal hozzátette, a gazdasági bizottsági ülésen meghallgatják Kandrács Csabát is, aki az MNB Monetáris Tanácsának lehet az új tagja.


Kandrács korábban többek között Budapesten, az V. kerületi önkormányzatnál volt pénzügyi osztályvezető, majd 2012 júliusában lett az NGM helyettes államtitkára. A monetáris tanácstagnak jelölt személy 2012. november 15.-től december közepéig a Magyar Államkincstár Webkincstár rendszerének fejlesztéséért és a Prémium Euró Magyar Államkötvény bevezetéséért felelős miniszteri biztosként dolgozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Ezt követően Kandrács idén április végéig vezette a Magyar Államkincstárat elnöki pozícióban.

Kandrács Csabát jelölték új monetáristanács-tagnak (2.)
A Kandrács Csabával korábban készített Portfolio.hu-interjú itt érhető el.

Kandrács Csabát jelölték új monetáristanács-tagnak (2.)
Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
kórház