Előfizetői tartalom

Százmilliárdokról mond le a kormány

Portfolio
A kormány saját becslései szerint jövőre megközelítőleg 700-750 milliárd forintnyi adó- és járulékbevételről mond le különböző kedvezmények címén. A legjelentősebb összeget a személyi jövedelemadó esetében hagyja az embereknél az állam, itt 200 milliárd forintot "enged el", emellett jelentősebb kedvezmény a munkahelyvédelmi akcióterv keretében nyújtott szociális hozzájárulási adókedvezmény. Továbbá 50 milliárd forintot hagy az adózóknál a családi adókedvezmény jövő évtől életbe lépő kibővítésével. Az adómentes házi pálinkafőzés 12 milliárd forintjába kerülhet a költségvetésnek. A 2014-es költségvetés első kiadás oldali bemutatása után most a kedvezményeket vesszük számba.

A hétfőn nyilvánosságra hozott 2014-es költségvetési tervezetben ezúttal is szerepelnek az egyes adó- és járulékkedvezmények összegei, vagyis hogy a kormány mekkora összegekről mond le bizonyos célok érdekében. Az NGM előzetes becslései szerint 696 milliárd és 754 milliárd forint közé tehető az a bevételi összeg, amit a kormány elenged. Itt érdemes megjegyezni, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés