Előfizetői tartalom

Beszólt az S&P az EU-nak: nem kellene még lazítani

MTI
Korántsem ért véget az euróövezeti adósságválság, és veszélyesnek bizonyulhat, ha a jelenlegi kedvező piaci kondíciókat a valutauniós kormányok a válság végének közeledteként értékelik, mivel ez a szükséges további konszolidációs lépések és szerkezeti reformok hanyagolását eredményezheti - áll a Standard & Poor's szerdán Londonban ismertetett új helyzetértékelésében.

A nemzetközi hitelminősítő tanulmánya szerint vannak látható jelei a makrogazdasági mutatók és a növekedési kilátások javulásának az euróövezeten belül. Az államadósság-ráták, a külső adósságok és a gazdasági teljesítmény számai azonban változatlanul adósminőségi aggodalmakra adnak okot, és fontos kérdéseket vetnek fel az euróövezeti adósságleépítési folyamat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés