Előfizetői tartalom

Megszorítás elé néznek a nyugdíjasok a spanyoloknál

Portfolio
A spanyol kormánynak az utóbbi időszakban számos szektort meg kellett támogatnia, így például a bankrendszert és az energiaszektort, ennek megfelelően a költségvetés lehetőségei korlátozottak. Az egyik fő kockázatot a nyugdíjrendszer jelenti, a munkaügyi miniszter szerint 2016 végéig 36,5 milliárd eurós hiány halmozódik fel a rendszerben. A helyzet kezelése érdekében a nyugdíjszabályokat is módosítanák, szorosabb kapcsolatot akarnak létrehozni a társadalombiztosítási bevételek és kiadások között - írja a Bloomberg.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! A spanyol állami nyugdíjrendszer 2016 végéig összességében 36,5 milliárd eurós hiányt termelhet, amely komoly nyomást helyez a költségvetésre - mondta el Fatima Banez munkaügyi miniszter. A spanyol parlament nyugdíjügyi bizottsága előtt kifejtette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés