Előfizetői tartalom

Megfizetjük a kormány álmait (2.)

Portfolio
Semmilyen mozgástér nincs sem az idei, sem pedig a jövő évi költségvetésben - jutott erre a következtetésre a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest a legfrissebb technikai kivetítésében. Romhányi Balázs ügyvezető ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a kifeszített folyamatok miatt a költségvetésben nincs fedezet semmilyen negatív kockázat kivédésére, sem pedig kiadásnövelő, illetve bevételcsökkentő lépésre, mint például a hústermékek áfacsökkentésére, a családi adókedvezmény kiterjesztésére vagy épp a pedagógusok jövő évi béremelésre. Ha ezeket meglépi a kormány, ami nagyon valószínű, akkor jövőre újabb Varga-csomagokra készülhetünk, feltételezhetően csak a választások után. Ezt a forgatókönyvet azonban még átírhatja az Európai Bizottság novemberi előrejelzése és annak következményei.

Sorvezető Elkészítette legújabb, a 2013-2016-os évekre vonatkozó technikai kivetítését a Költségvetési Felelősségi Intézet. Romhányi Balázs ügyvezető a dokumentum bemutatásakor jelezte: az elemzésüket szeptember 27-ével zárták le, az addig kihirdetett jogszabályokat vették figyelembe. Ebben benne van már a 2013-as költségvetés szeptemberi módosítása, a novembertől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés