Előfizetői tartalom

Nem tudni, mennyien tértek vissza a munkaerő-piacra a közmunkából

Portfolio
Egyre nagyobb arányban vonnak be alacsonyan képzetteket a közmunka programokba, így a képzetlenek munkaerő-piacról való kiszorulásának megakadályozása, foglalkoztatottságuk növelésének célja a közfoglalkoztatásban eredményesnek mondható; ugyanakkor semmit nem tudunk arról, milyen arányban sikerült a közfoglalkoztatottaknak visszatérni a nyílt munkaerő-piacra, mennyire voltak eredményesek a képzések és a források felhasználása sem volt feltétlenül hatékonyságra ösztönző, a közfoglalkoztatási adatbázist sok esetben egyszerűen nem vezették, hiányoztak a konkrét célkitűzések - értékelte az Állami Számvevőszék a 2009-2012. első negyedév közötti közfoglalkoztatási gyakorlatot.

A közfoglalkoztatásba bevontak érintett létszáma 2009-ről 2011-re több mint kétszeresére nőtt, a tartós munkanélküliek egyre nagyobb létszámban vettek részt ezekben a programokban. Az alacsonyan képzettek aránya a közfoglalkoztatásban a 2009-es 29%-ról 2011-re 35%-ra emelkedett. Az Állami Számvevőszék szerint kimondható, hogy a közfoglalkoztatás hatékonyan járult hozzá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés